Obliczenia Beznzyna 576 -750 Aluminium 80ZS-106-137

benzyna
ropa 1250 dzień
benzyna 2000 -> 1500 dzień
10000 ropa -> 8 dni
5 x 2000-> 5 x 1500 7500 -> 5 dni
7500/13 dni = 576
576 x 130% = 750

Aluminium
Boksyty – 1040 gram dzień + benzyna
1040
100 gram aluminium z 200 gram korundu, 100 gram węgla.
300 gram korundu. z 900 gram boksytów, 150 gram sody, 200 gram węgla.
888 gram boksyty ~900 1.022
soda 840 łopata 0.178
2000 gram węgiel + benzyna ~ 1709 200/1709 0.117
300/1.32=227
200/227=0.88 100węgiel/1709=0.0585(0.06) razem 0.94
100/0.94=106 gram

80 gram ZS